Bitehaus

Toronto, Ontario / Commercial / Completed 2018

Dr Whitaker approached us to help design a dental clinic that was visually and spatially different than a typical clinic at her newly leased commercial space on the ground floor of a condominium building. The goal was to make the ceiling as interesting as possible because after all, her patients stare at the ceiling most of the time when they are there.

Further to making the ceiling interesting for patients to look at when inside the clinic, we wanted to create a strong visual impact from the street. We designed sweeping curves that spanned from the waiting and reception area to the operatories and strategically lit them towards the exterior.

We assisted in producing drawings to obtain building permits and also coordinating with dental equipment suppliers, engineers, landlord and contractor from the start to completion of the project.